FÖRSTA MEDIALEKTIONEN

    Datum: 2011-09-30 • Klockan: 20:11:06
Canon 50mm f/1.4

Rusade hemifrån till bussen vid halv 7 imorse. Var såååå nära att somna på samhällslektionen men dagen slutade ändå ganska bra. Hade vår första riktiga medialektion idag. Gick igenom grunderna i Photoshop CS5, lärde mig inget nytt men det var i alla fall roligt. Sedan lärde vi oss hur man jobbar i InDesign!

Kanske visar arbetet som jag håller på med när jag är klar så att ni får se exempel på vad man gör för något i linjen Samhäll-Media som jag vet att många funderar på att gå hösten 2012. Aja, HA EN KANONFREDAG!!

GÖRA ANIMATIONER I PS

    Datum: 2011-09-28 • Klockan: 22:31:15
Tänkte nu visa hur man gör animationer i Photoshop CS5. Det borde funka på ungefär samma sätt i äldre CS och Elements. I den här förklaringen visar jag hur du skriver t.ex en blinkande text, det är väldigt lätt. När du kan detta kan du även lista ut hur man gör mer komplicerade animationer. 

1. Öppna upp en bild som ska vara själva grunden i animationen. Eller skapa en ny fil, tryck 'ctrl N' (cmd N på mac).

2. Duplicera din grundbild. • Image - Duplicate... • och tryck ok. Om du vill ha flera olika bilder i animationen som ett bildspel, t.ex SÅHÄR öppnar du bara alla bilder du vill ha i ps. 

3. Skriv något på kopian av din grundbild. Lägg sedan ihop textlagret med bakgrunden, tryck 'ctrl shift e' (cmd shift e på mac). Lägg sedan ihop kopian med orginalet så att filen som ska bli din animation har två olika lager.
4. När bilderna är ihoplagda väljer du • Window - Animation •. Det kommer då upp en ruta (den som jag har markerat med rött).
5. Sedan så klickar du på den lilla grejen längst till höger i animationsboxen. Där väljer du 'Make Frames From Layers'. Alla dina lager kommer nu ingå i själva animationen. Du kan ha hur många lager som helst!
6. Sedan så väljer du hur länge varje lager ska visas genom att klicka på en liten pil vid lagrena i animationsboxen. Du kan sedan trycka på play-knappen och kolla om det ser bra ut!


NÅGOT NI INTE FÖRSTÅR? :)


DOUBLE NATURE

    Datum: 2011-09-28 • Klockan: 13:30:51
Canon 50mm f/1.4

Är i skolan nu och sitter och "pluggar" inför ett läxförhör vi ska ha snart. Kommer gå kanon, not. Får ta igen allt i efterhand istället vilket verkligen inte är särskilt smart. Så ska plugga när jag kommer hem - uuh. Ska även visa hur man gör en animation i photoshop. Funkar i CS och i Elements!

VI SKRIVES.

BIOBESÖK

    Datum: 2011-09-27 • Klockan: 19:44:59
Fotade med iPod Touch 4G och redigerade i appen Instagram.

Som sagt var åkte jag in till stan för att kolla på filmen Crazy, Stupid, Love. Den var jättebra! Rolig och härlig, haha. Nu måste jag verkligen ta tag i skolarbetet, sugdfvosk. Men skönt när det är gjort i alla fall!
Det var någon som ville veta hur man gör en animation så jag ska visa det snart! Troligtvis imorgon! TJARÅ.

HÄRLIGT VÄDER

    Datum: 2011-09-27 • Klockan: 13:44:44
Canon 50mm f/1.4

Var ute och gick i det fina höstvädret förut. Just nu så gillar jag Sverige. Såhär ska det alltid vara. Önsketänkande, självklart. Aja, ikväll blir det bio med en kompis. Crazy, Stupid, Love - hoppas den är bra!

Men innan jag åker in till stan måste jag äta något, har helt glömt bort det, haha. PUSSHEJ.
och ja, jag har studiedag idag!

TWITTER

    Datum: 2011-09-26 • Klockan: 21:32:40

Ni har väl inte glömt att jag har twitter?
Lider av ett beroende så jag är nästan där dygnet runt. Kom och snacka med mig vettja! Och ni som inte har twitter borde skaffa! Om ni frågar mig 'facebook vs twitter?' svarar jag twitter utan tvekan. Ge det en chans! Facebook är ute, kom till twitter!

KLICKA HÄÄÄR ELLER PÅ BILDEN FÖR ATT KOMMA TILL MIN TWITTER! :)

GREEN - B&W - NATURE

    Datum: 2011-09-25 • Klockan: 21:07:52
Tamron 90mm f/2.8
April 2011.

ÅRETS SISTA BÅTTUR

    Datum: 2011-09-25 • Klockan: 19:15:35
Samyang 8mm f/3.5

Åkte ut med båten den sista gången för i år. De 17 graderna märktes inte då jag satt och frös i stort sett hela tiden, hoho. Aja, men det var väl lite härligt ändå. Nu är hösten här och det regnar och blåser i stort sett hela tiden så man får ta vara på 'värmen'.

Ikväll ska jag plugga naturkunskap, ska skriva om bakterier - åh så kul!
och förresten, jättestort tack till dig som var anonym och tipsade om appar, ska kolla igenom dem!♥

iPod Touch 4G

    Datum: 2011-09-24 • Klockan: 21:48:12
Innan jag åkte iväg till bokmässan idag köpte jag en iPod Touch 4G på media markt! Har ju en 3G men den är snart 3 år gammal så jag kände att jag ville ha ny. Skillnaderna är att 4G har kamera fram & bak, är snabbare, tunnare, lättare, bättre skärm och bättre batteritid. Den gamla kunde dessutom inte ha alla appar. Min gamla laggade också och påminnde mig om saker som hände för flera veckor sedan på twitter, facebook osv. Så jag säger välkommen till min nya älskling nr 2!♥

PS! Devote-bloggen kommer uppdateras med vardagsbilder tagna med iPoden! Kuuul.

BOKMÄSSAN I GÖTEBORG

    Datum: 2011-09-24 • Klockan: 19:31:07
Canon 50mm f/1.4
På bild 1 är Don Rosa, en av de kändaste kalle anka-tecknarna. :)

Bokmässan håller på i Göteborg just nu och idag var jag där. Drog dit för att jag måste läsa fler böcker, läser nästan aldrig - bara på somrarna eller när jag blir påtvingad böcker av skolan. Fick med mig en bok hem och några pennor. Är mer glad över köpet av pennorna än boken. Haha! Det var i alla fall sjukt mycket folk som gick i snigelfart genom montrarna. Var bara där i en timme för jag orkade inte mer 'slowmotionwalking'. Bloggar ikväll - ska visa er något!

CONVERSE♥MARIMEKKO

    Datum: 2011-09-23 • Klockan: 19:31:39
Kolla vad som har kommit! Converse har sammarbetat med textilföretaget Marimekko och har skapat dessa skönheter. För 999:- blir de dina på Sneakersnstuff. Sjuk snabb leverans måste jag säga! Beställde i tisdags och de skickades iväg dagen efter. Mina nästa converse ska bli ett par röda. Och nej, man kan aldrig ha för många Converse!

LAX

    Datum: 2011-09-22 • Klockan: 19:42:32

Vem är imponerad av mina matlagningsskillz?
Nej men seriöst. Den här maträtten och köttbullar är i stort sett det enda som jag faktiskt kan laga all by my self. Äter det på bilden just nu. Halvuppätet! Åh, jag dör. Det är så freaking gott! HÄR har ni receptet!

Snart är det Robinson, det bästa på TV! Wohooo!

HÅLTIMMA

    Datum: 2011-09-22 • Klockan: 11:23:51
Tamron 90mm f/2.8
Arkivbild från i somras.
Är i skolan nu! Vi alla gillar väl håltimmar? Nördar mac med några från klassen, socialt. Idag är jag ensam hemma, helt ensam fram tills imorgon, så det är ju naaajs. Ska laga lax och titta på robinson(♥) osv. Uppdaterar säkert senare idag! TJO.

IDAG ÄR DET ONSDAG

    Datum: 2011-09-21 • Klockan: 20:59:23

Vaknade upp imorse och mådde inte särskilt bra. Med tanke på den långa skoldagen som väntade kände jag att det var klokast att stanna hemma. Så idag har det varit en riktigt tråkig och seg hemmadag. För tillfället dricker jag choklad och halvtittar på Bonde Söker Fru. Segt.

I morgon är det skolan som gäller så jag ska försöka lägga mig innan 12 idag i alla fall. PUSSHEJ.

TISDAGSSPLUGG

    Datum: 2011-09-20 • Klockan: 16:02:12

Såhär kommer min eftermiddag se ut. Skolarbete. Så tråkigt så att man nästan vill dö men det måste ju göras. Tydligen. Har skjutit upp plugget i flera dagar nu vilket inte är bra. Så nu jobbar jag ikapp flera sidor NO och historia. Kul liv med andra ord. Jaja, vi skrives!

PS! Vi har inga fysiska läroböcker. Allt finns på nätet istället. Vad jag tycker om det? Dåligt. Men men, någon kanske uppskattar det.


TACK MARINDA som talade om för mig att det var tisdag igår och inte onsdag! Besök Marindas blogg HÄR och upptäck hennes kärlek till svampbob♥

SVENSK HÖST

    Datum: 2011-09-19 • Klockan: 19:56:51
Canon 50mm f/1.4
Kul väder Göteborg har. Svensk höst med andra ord.

MIN LILLEBROR

    Datum: 2011-09-18 • Klockan: 21:41:53
Canon 50mm f/1.4

Nämner ibland min 12-åriga lillebror David här i bloggen. Här har ni honom. Han är ganska irriterande men ändå lite bra. Ibland. Han är tokig, kan typ allt om apple, gillar chips och hatar att bli fotad. Jag har även en storasyster. :)

Nu vet ni vad som irriterar mig året runt, hoho.

GRÅTUSS & VITNOS

    Datum: 2011-09-17 • Klockan: 16:49:58
Canon 50mm f/1.4
Gråtuss (hon ser alltid sur ut, haha) - Vitnos
De två katterna på bilderna är farfars gamla katter, fast inte mamma då. I torsdags var sista gången som vi fick se dem för nu har de nämnligen flyttat! De har flyttat till en såndär gammal kattant ni vet, så de kommer få ett bra liv där. Fotade katterna för att farfas fru ville ha bilder på dem så jag ska skriva ut några och skicka iväääg nu i veckan. :)

PS! Bloggen har passerat 50 prenumeranter via blogglovin! Ni är helt freaking superawesome allihopa!♥

8 X HON DÄR

    Datum: 2011-09-16 • Klockan: 22:04:41
Lite bilder från photobooth de senaste dagarna. Bananbilden♥
Hemma från mormors 90-årskalas med hela tjocka släkten. Det var väl trevligt, var dock så sjuuukt trött, hade kunnat däcka i soffan där... Men vet ni vad? Det är helg! (nähä?) Aaah, så sjukt skönt. Har inget planerat i helgen, bara att åka och simma på söndag men annars inget! Kanske sticker ut och springer imorgon eller något... ska plugga också!

CHAO AND GOODBYE

BRUNNBY KYRKA

    Datum: 2011-09-15 • Klockan: 22:47:31
Canon 50mm f/1.4

Det är helt okej med mig. Det jobbigaste idag var att se andra människor ledsna. Det är aldrig kul att se människor man tycker om som gråter. Men cermonin var fin! Hejdå farfar♥

NER TILL SKÅNE

    Datum: 2011-09-15 • Klockan: 08:00:59

Sa i videobloggen igår att jag skulle vara ledig idag. Idag är det nämnligen bergravning för min farfar. Så alldeles strax åker jag ner till Skåne! Vi kanske hörs när jag kommer hem, det beror på hur mycket klockan är,

puss.

BLOGGTIPS

    Datum: 2011-09-14 • Klockan: 16:24:00

Låt mig presentera Louise Jörgensson! Hon är 16 år, bor i Malmö och fotar med en Nikon. Började prata med henne för 5 dagar sedan på twitter och kan redan säga att hon har en helt underbar personlighet. Hon är flummig, snäll, galen & härligt barnslig. Själv kan jag vara sjuuukt barnslig så vi passar riktigt bra ihop. Hon är inte bara en fin & rolig vän, hon har också en vääääldigt läsvärd blogg som jag tycker att ni ska besöka!

 

Så klicka HÄR, HÄR eller kanske HÄR för att komma till hennes blogg. Eller så klickar du på bilden, DO IT!

 


VIDEOBLOGG

    Datum: 2011-09-14 • Klockan: 14:56:12
Nu när jag har en bra webcam igen kan jag spela in videobloggar! Så, här har ni en:

Nu ska jag äta! Är hur hungrig som helst, chaochao!

MACBOOK PRO

    Datum: 2011-09-13 • Klockan: 14:32:38
JAG HAR MAC NU!!! Aaaah, så coolt. Har en bra webacam och Photoshop CS5 nu (=det som jag längtat mest efter). Den är så fiiiin. Den kommer vara min i tre år, bästbästbäst.

♥ Ikväll ska jag bara nörda mac, så nu vet ni! ♥

ALLA BARNEN FICK MACBOOKS UTOM...

    Datum: 2011-09-12 • Klockan: 21:39:47
Idag fick alla i klassen sina macbook pros förutom jag. Glömde ett par lappar (som vanligt med andra ord) & därför fick jag inte ta med någon fin, söt och underbar dator hem. Blev ju 'lite' sur. Men imorgon, om jag inte glömmer lapparna, har jag en mac! Imorgon är det även klassfoto. Kul? Nja... Menmen, man får göra det bästa utav situationen, le & se allmänt fin ut. :)


HA EN SUPERAWESOME KVÄLL/GODNATT.

NYA JEANS

    Datum: 2011-09-11 • Klockan: 19:37:18
Jeans 1: H&M - 199:- • Jeans 2: Gina Tricot - 499:-
BÅDA mina två favoritjeans gick sönder den här veckan, hur sjuukt? Så idag var jag i Allum och köpte två nya jeans som kan ersätta favoriterna. De nya jeansen är faktiskt likadana som mina förra, bara olika färger, loool.
Det var supernära att jag köpte ett par röda converse, var påväg till bankomaten för att ta ut pengar men kom på att jag ska köpa ett par andra converse i veckan som kommer... hehe... de röda får vänta lite.
Jaja, CHAO

NÄR FOLK FÖRSVINNER

    Datum: 2011-09-10 • Klockan: 18:48:19
Canon 50mm f/1.4
Autumn...
Dagen har spenderats med mina kära vänner Wordfeud, Twitter & Spotify. Kul liv? Ja. Men det är lördag & barn svälter i Afrika så jag ska inte klaga. Och när vi ändå är inne på det ämnet - jag säger vila i frid till alla som dog på Utøya och till hockeylaget + besättning som dog i flygplanskraschen. Alltid lika sorgligt när folk dör!

ps. Första gången som jag officiellt länkar min spotifylista, så kolla in den innan jag ångrar mig ↑

LILA & SVART RUM

    Datum: 2011-09-09 • Klockan: 19:15:59

Åkte hem till min mamma idag för första gången på två veckor. Hon hade tydligen gått lös på mitt rum och möblerat om. Det blev faktiskt sjukt mycket snyggare än förut så det var en glad överraskning! Efter den chocken/överraskningen/whatever stack jag ut på en powerwalk i en timme, så sjuuukt skönt. Kan inte områdena här faktiskt så jag gissade lite och kom ut på motorvägen(loool). Blir nog en till imorgon! :)

Och ikväll blir det att skratta åt knäppa människor i idol.♥ Bra fredagsunderhållning helt enkelt!

SVAR: BEHÅLLA KVALITÉN PÅ BLOGGBILDER

    Datum: 2011-09-08 • Klockan: 14:46:46
svar: Först och främst TACK! Jag förminskar mina bilder till 763px och sparar sedan genom att välja "spara för webben". Photoshop har den funktionen och andra redigeringsprogram borde ha det någonstans i "arkivfliken". Om du inte hittar det alternativet kan du försöka skärpa upp bilden lite med oskarp mask/unsharp mask eller något liknande, var dock försiktigt med reglagen så att inte bilden blir för skarp. Hoppas det funkar för dig!

BLÅST

    Datum: 2011-09-07 • Klockan: 20:03:13
Samyang 8mm f/3.5

Ord som beskriver min dag: diskussion, badhusdoft, vitaminvatten, wordfeud, chili con carne, läxförhör, genomblöt, bussförsening, hamnbesök, dragkamp och lax. Jaja, nu blir det Bonde Söker Fru, hoho. 

Ha en fin kväll & morgondag!

REGN

    Datum: 2011-09-06 • Klockan: 20:39:01
Tamron 90mm f/2.8

Det blåser och regnar här i Göteborg. Känns som att huset ska blåsa iväg, haha! Aja, vad kan man förvänta sig av en svensk höst? Sitter för övrigt och tittar på Idol, audition-biten är bäääst!

SPINDEL (VARNING)

    Datum: 2011-09-05 • Klockan: 19:17:54
Tamron 90mm f/2.8 • 1/400sek - f/2.8 - iso400

Kul grej som hände imorse: Jag såg bussen stå på hållplatsen och började springa, när jag kliver på bussen säger busschauffören "Du springer snabbt!" och ler brett. Jag lyckades bara klämma fram "ooouhmgh" som svar. Annars så har dagen varit hemsk. Meeen, morgondagen ska bli bättre har jag bestämt!

MINA PRESENTER

    Datum: 2011-09-05 • Klockan: 15:53:36
Vad jag fick på min födelsedag igår:
Samyang MF 8mm f/3.5 - ni hade rätt nästan allihopa som kommenterade. Jag fick ett fisheye-objektiv. I somras funderade jag på att köpa ett men lyckades låta bli så jag önskade mig Samyang:et i födelsedagspresent istället. Och det fick jag!
Satan I Gatan - mååååste ju ha skivan också, inte bara på iTunes!
Ritplatta - En till sak som jag önskade mig. Så sjuukligt kul(även om mina ritskills är sådär).
Sims 3 Leva Livet - Spelade Sims 2 på regniga dagar den här sommaren även om jag hade Sims 3. Så nu ska jag börja spela 3:an istället. Dock fattar jag inte så mycket av Sims 3, är så van vid 2:an, haha!
+ lite ointressanta småsaker. :)

4 SEPTEMBER

    Datum: 2011-09-04 • Klockan: 19:32:52

Min födelsedag var finfin! Eller är finfin! Imorgon visar jag vad jag har fått. Ni får en ledtråd sålänge, hmm...:

MIN FÖDELSEDAG!

    Datum: 2011-09-04 • Klockan: 11:51:11
Uppdaterar om dagen senare! PUSS

VAD JAG HAR I MIN GODISPÅSE

    Datum: 2011-09-03 • Klockan: 15:50:35
Bild 1 är lite av godispåsen idag, bild 2 är tagen i september 2010

Blev sådär extremt sugen på lösgodis så jag följde med pappa till mataffären. Köpte även ett hänglås till skåpet i skolan for your information. Men i alla fall, tänkte visa vad jag brukar ha i min godispåse. Vattenmeloner, geisha, jodnötsrutor, bubbliz & majsbollar är favoriterna! Idag fick jag dock vara utan vattenmeloner & geisha, fy på dig ICA, skärpning!

NÄR JAG INTE LER

    Datum: 2011-09-02 • Klockan: 08:37:59
Hej & Godmorgon! Bilden ser ledsen ut men jag är inte ledsen för det är ju friiiday friiiday gotta get down on friiiday. Jag ser ledsen ut när jag inte ler, vilket är lite jobbigt eftersom folk envisas med att fråga om jag är ledsen ganska ofta. Har föresten trott hela morgonen att jag börjar 09.05 men upptäckte 5 minuter innan jag skulle gå att skolan börjar 9.45. Lycka!


HA EN BRA DAG

1 SEPTEMBER

    Datum: 2011-09-01 • Klockan: 18:11:54
Canon 50/1.4 USM
Aah, det är redan september! Sommaren är över men nu är snart hela stan färgglad och fin, så man får se det positiva. Lever min sista torsdag som 15-åring dessutom, det är lite sjukt. Känner mig fortfarande som 14 ungefär. Allt går liksom i racerfart nuförtiden! Men jaja.
I kväll blir det Robinson(♥) & imorgon är det fredag, äntligen!